Over Ons


Ik ben Claudia van Wingaarden getrouwd met Kees en moeder van 7 kinderen. Van jongs af aan ben ik op gegroeid met honden. Toen ik op mij zelf woonde was ik verliefd geworden op het teckel ras, een kaninchen teckel. Naar mate mijn kinderen wat ouder werden, wilde ik graag beginnen met het fokken van kaninchen teckels.

De kennelnaam is ook vernoemd naar 1 van mij teckels
Inmiddels heb ik nu 4 teven, waar we als gezin veel plezier aan hebben. Onze honden leven / wonen in huis en niet in een kennel of schuur. Mijn honden zijn echte gezelschaps honden, en ze mogen hier gewoon een hond zijn.

Mijn kennel


Hoevefenna is een kleine kennel van Kaninchen korthaar, kaninchen ruwharige, dwerg ruwharige teckels.

Af en toe fok ik een nestje, volgens de voorwaarden van de rasvereniging, de Nederlandse teckelclub en het Raad van Beheer op Kynologisch gebied. Onze pups voldoen aan de regelementen van de rasvereniging. We doen ook ECVO oogonderzoek en uigebreide DNA onderzoek.

Ik vind het leuk om af en toe een nestje te hebben. Ik vind het ook belangrijk dat u naast een gezonde ook een mooie en lieve hond treft voor het leven. Een echte gezinshond, waar u jaren lang plezier van heeft. Socialisatie en intensieve begeleiding van mijn pups vind ik dan ook heel belangrijk. Persoonlijk contact met de puppykoper is ook zeer gewenst

Het socialisatie proces begint al vanaf de geboorte van de pups. Na ongeveer 3 weken worden de pups al regelmatig in de handen genomen en raken ze gewend aan allerlei geluiden in en om het huis.

Dit is goed terug te zien in mijn pups. Al onze pups worden geboren in de woonkamer, en blijven daar tot ze het nest mogen verlaten.