Slapen & Groeien


Mijn kaninchen pups worden geboren in de woonkamer. Daar ze verblijven ze de eerste weken samen met hun moeder, en later zonder moeder. De pups raken op deze manier gewend aan allerlei dagelijkse dingen in en om het huis. Ze worden regelmatig door mij, de kinderen en later door de visite in de handen genomen. Ze worden door de kinderen veel geknuffeld en geaaid. Als de pups wat ouder zijn, en het weer het toe laat gaan ze naar buiten in het gras in een speciaal rennetje.

Zo maken ze kennis met de andere huisdieren, grasmaaier en het geluid van het verkeer wat voorbij rijdt. Ik vind het belangrijk dat de pups uitgroeien tot een fijne, gezellige evenwichtige hond waar u veel plezier van zult hebben.

Wanneer u een pup reserveer, wordt u vanaf de dag van het uitkiezen tot de dag van ophalen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van de uw pup. Dit kan via WhatsApp of via de mail hier kunt u foto's en of video's ontvangen van uw pup.

De pups worden met 2,4,6,8 weken ontwormd. Bij het verlaten van het nest behandel ik dus pups prefentief met stronghold. Een middel tegen verschillende soorten mijt. De pups worden rond de 6 weken gechipt door een medewerker van het Raad van Beheer, en tegelijkertijd wordt er dan van alle pups DNA materiaal afgenomen. Voor het verlaten van het nest, gaan we langs de dierenarts, voor de eerste enting. De pups worden dan grondig onderzocht, daarna krijgen ze een gezondheidsverklaring, en een Europees inentingsboekje.

Over onze "Kennel"


Hoevefenna is een kleine kennel van Kaninchen korthaar, kaninchen ruwharige, dwerg ruwharige teckels.

Af en toe fok ik een nestje, volgens de voorwaarden van de rasvereniging, de Nederlandse teckelclub en het Raad van Beheer op Kynologisch gebied.Dit houdt onder andere in ,dat mijn teckels onderzocht zijn op erfelijke oogaandoeningen.we doen een ECVO oogonderzoek,en uitgebreide DNA onderzoek.
onze pups voldoen aan de regelementen van de rasvereniging.

Ik vind het leuk om af en toe een nestje te hebben. Ik vind het ook belangrijk dat u naast een gezonde ook een mooie en lieve hond treft voor het leven. Een echte gezinshond, waar u jaren lang plezier van heeft. Socialisatie en intensieve begeleiding van mijn pups vind ik dan ook heel belangrijk. Persoonlijk contact met de puppykoper is ook zeer gewenst

Het socialisatie proces begint al vanaf de geboorte van de pups. Na ongeveer 3 weken worden de pups al regelmatig in de handen genomen en raken ze gewent aan allerlei geluiden in en om het huis.

Dit is goed terug te zien in mijn pups. Al onze pups worden geboren in de woonkamer, en blijven daar tot ze het nest mogen verlaten.